Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Forsendelser indeholdende lithium batterier

På grund af stigende sikkerhedskrav fra luftfartsindustrien, har ICAO / IATA strammet op på reglerne omkring forsendelse af Lithium batterier og derfor er luftfartsselskaberne nødt til at håndhæve disse regler mere konsekvent.

Venligst bemærk at det er afsender af sådanne varer, der har det juridiske transport ansvar for at overholde ICAO / IATA’s regler. På baggrund af dette har IATA udarbejdet en guide til at hjælpe afsender med at forstå og overhodle reglerne.

En lang række af elektroniske varer, der drives af Lithium batterier påvirkes af reglerne uanset om det er genopladelige (Lithium Ion) eller ikke-genopladelige (Lithium Metal) batterier. Forsendelser kræver godkendelse af farligt gods.

Litiummetalbatterier pakket i overensstemmelse med afsnit II i pakningsinstruktion 968 (løse lithiummetalbatterier) kan IKKE sendes på DHLs Netværk.

Litiumionbatterier pakket i overensstemmelse med pakningsinstruktion 965 er forbudt på passagerfly – mens DHL Express tilbyder begrænset service.

Vigtigt!

Lithium batterier, der er mistænkt for at være beskadiget eller defekte udgør en høj sikkerhedsrisiko for personale og bygninger, og er under ingen omstændigheder tilladt på fly.
Når der er mistanke om, at et beskadiget eller defekt Lithium batteri er i en bærbar computer, mobiltelefon eller lign., skal batteriet fjernes, før DHL kan acceptere forsendelsen.
Efter en IATA/ICAO beslutning om at forbyde løse Lithium Metal batterier på passagerfly fra januar 2015, er DHL Express ligeledes ude af stand til at acceptere disse batterier på sit netværk. IATA/ICAO reglen gælder for løst pakkede Lithium Metal batterier, der hører til Section II - PI-968, mens Lithium Metal batterier pakket med udstyr (PI-969), eller Lithium Metal batterier der sidder i udstyr (PI-970), kan accepteres til transport som tidligere. Der er ingen ændringer til reglerne for Lithium Ion batterier.