Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Forsendelser indeholdende Lithium Batterier

Pr. 1. januar 2015 blev der udstedt strengere regler af International Air Transport Association (IATA) i forbindelse med transport af lithium-batterier, der er pakket og afsendt som indiviuelle forsendelser (UN3480/PI965).
En lang række af elektroniske varer, der drives af Lithium batterier påvirkes af de nye regler uanset om det er genopladelige (Lithium Ion) eller ikke-genopladelige (Lithium Metal) batterier. Reglerne gælder når:
  • Lithium batterier er pakkes og sendt uden udstyr. For eksempel: Løse batterier/Power banks.
  • Lithium batterier er pakket seperat, men sendt med udstyr i samme kasse. For eksempel: En mobil telefon med et udskifteligt lithium batteri
  • Lithium batterier er installeret i udstyr og derfor sendes i samme kasse. For eksempel: En bærbar computer med et integreret Lithium batteri, der ikke kan fjernes eller udskiftes af brugeren
På grund af stigende sikkerhedskrav fra luftfartsindustrien, har IATA strammet op på reglerne omkring forsendelse af Lithium batterier og derfor er luftfartsselskaberne nødt til at håndhæve disse regler mere konsekvent.
Venligst bemærk at det er afsender af sådanne varer, der har det juridiske transport ansvar for at overholde IATA’s regler. På baggrund af dette har IATA udarbejdet en guide til at hjælpe afsender med at forstå og overhodle reglerne.

Endvidere enhver person, virksomhed eller enhed der er angivet som afsender på DHL Express’ fragtbrev, er juridisk ansvarlig for at sikre forsendelsen er i 100% overensstemmelse med IATA’s regler. Dette ansvar gælder også selvom forsendelsen indeholder Lithium batterier der ikke tilhører eller er produceret af den person, virksomhed eller enhed der er angivet som afsender på fragtbrevet.
For at undgå uønskede følger, kontakt da venligst DHL Express, når du vil sende forsendelser indeholdende Lithium batterier. Vores team af eksperter sidder klar til at guide dig igennem de seneste Farligt gods regler fra IATA.

For PI967 og PI970 er der krav om at forsendelsen max. må indeholde 2 colli (hver indeholdende max. 4 celler eller 2 batterier installeret i udstyr).

Hvis forsendelsen overstiger 2 colli, skal den håndteres i overstemmelse med de regler lithium batteri lablen foreskriver.

Denne begrænsning af to colli per forsendelse træder i kraft d. 1. januar 2017. Men da reglerne foreskriver en 12 måneders overgangsperiode anbefales det at gennemføre den så hurtigt som muligt.

Ifølge de nye ICAO/IATA regler fra 1. April 2016, er PI-965 forbudt på passagerfly. På grund af dette kan vi kun tilbyde begrænset service til vise destinationer. PI-965 section II, kræver en særlig godkendelse. For yderligere information kan du kontakte din DHL salgskonsulent. Lithium ion batterier pakket med udstyr (PI-966) eller installeret i udstyr (PI-967) kan transporteres som hidtil.

Vigtigt!

Lithium batterier, der er mistænkt for at være beskadiget eller defekte udgør en høj sikkerhedsrisiko for personale og bygninger, og er under ingen omstændigheder tilladt på fly.
Når der er mistanke om, at et beskadiget eller defekt Lithium batteri er i en bærbar computer, mobiltelefon eller lign., skal batteriet fjernes, før DHL kan acceptere forsendelsen.
Efter en IATA/ICAO beslutning om at forbyde løse Lithium Metal batterier på passagerfly fra januar 2015, er DHL Express ligeledes ude af stand til at acceptere disse batterier på sit netværk. IATA/ICAO reglen gælder for løst pakkede Lithium Metal batterier, der hører til Section II - PI-968, mens Lithium Metal batterier pakket med udstyr (PI-969), eller Lithium Metal batterier der sidder i udstyr (PI-970), kan accepteres til transport som tidligere. Der er ingen ændringer til reglerne for Lithium Ion batterier.